Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gledališka predstava: Shoes v glavo

5. 8. 2021 @ 21:00 - 23:00

Nova komedija! Shoes v glavo.
Avtorski duo uspešne predstave Buh pomagej, ki je nasmejala vse kotičke Slovenije s svojo pritajeno moralno držo in nežnim občutkom za humor, je ustvarila nov vrtiljak zmešnjav.
V novi predstavi z naslovom Shoes v glavo, ki se zgodi v šestih različnih prizorih se ekipa tako kot v naslovu igra s pomeni besed, razbija statuse in se igra z vlogami, ki jih igramo v vsakdanjem življenju. Mešanica absurda in nadrealizma. Z eno besedo – Noro!
Da ne omenjamo kako se prizori med seboj prepletajo in v resnici nimajo nobene veze drug z drugim. Kolikokrat smo šele za nazaj razumeli situacije in dojeli kako je naključna oseba vplivala na naše življenje. Komedijo, ki je zmes italijanske lahkotnosti, balkanskega melosa in angleškega črnega humorja, vam bo z mrtvo hladnimi obrazi, a vašimi nasmehi do ušes odigrala zasedba v krizi srednjih let. No srednjih let gledano v povprečju.
Na oder bo iz ozadja priplesal Boris Devetak. Motor vsake ekipe še najbolj pa legendarne televizijske oddaje TV Poper. Kdor ga pozna ne bo presenečen, a zaradi njega tudi ekipa ostaja težko ravnih in zaprtih ust. Zadnjih 15 let ustvarja na radiu Trst A, kjer pripravlja dnevno avtorsko satirično oddajo zato mu izkušenj, veščin in iznajdljivosti nikoli ne zmanjka tako na odru, kot v privatnem življenju. Ekipi mladih igralcev doda kanček žlahnosti in prepotrebne modrosti, a vsekakor ostaja nabrit bolj kot marsikateri mladenič pa četudi 3x mlajši.
Kompanjon, ki z Borisom že pri drugi predstavi zapored drži pero v roki je Kraševec Žan Papič. Gledali smo ga kako raziskuje slovenske domove v oddaji Ambienti na RTV-ju. Za mnoge je prvič vidno opozoril nase s kvizom Izberi ali poberi, kjer ga je vzljubilo mlado in staro. Eno sezono je oddelal kot soscenarist oddaje Kaj dogaja z Jonasom, kjer je imel tudi vlogo smešnga raziskovalnega novinarja. Najbolj domač je v vlogi stand up komika v kateri bo zagnal ta ringinšpil zmešanih zmešnjav. Torej 6 prizorov in kratek stand up. Ni slabo.
Nova pridobitev ekipe je Dominik Vodopivec sin bolj znanega očeta … Bonifacija iz Ene žlahtne štorije. Dominik je diplomirani igralec AGRFT-ja, ki ima kljub mladosti lepe projekte v svojem življenjepisu. Igral je v večkrat nagrajenem filmu Posledice Darka Štanteta. Trenutno pa bije bitko po slovenskih kinematografih s filmom Preboj. Po komediji Predstava, ki gre narobe, se je priključil novemu komičnemu projektu Shoes v glavo. Po teji predstavi bodo končno govorili “Veš to je pa oče Dominika Vodopivca.”
Vroč kot štručka iz peči lokalnega peka se je zadnjih hip v zasedbi pojavil eden najbolj vročih, če ne kar vrelih stand up komikov ta hip – Gašper Bergant. Igralec in soscenarist zasedbe Skečoholiki je iz kratkih smešnih formatov prvič skočil v komedijo daljšo od ure. Savinčan ne pozna besede tabu, ekipa pravi, da je še cel kup drugih besed, ki jih Gašper ne pozna, a zagotovo daje ekipi in komediji ravno zaradi tega novo razsežnost. Se bo zmogel vklopit v ekipo? Primorci in Štajerc. Že sliši se zabavno.
Skupaj nas bodo popeljali skozi krog življenja. Videli boste kako izgleda nočna straža primorske varde, kako skoraj preživeti ali skoraj umreti na operacijski mizi, Kako težko je danes dobiti kredit, ter tri situacije v katerih smo se že vsi znašli … No, če se še niste znašli v teh situacijah si boste želeli, da tako tudi ostane. Policijska kontrola, prefrigani gostje gostilne in burlesken pogreb.
Se vam zdi vse to nemogoče v eni predstavi?
Pa ni, prepričajte se sami, za smeh poskrbimo mi.

Podrobnosti

Datum:
5. 8. 2021
Čas:
21:00 - 23:00
Spletna stran:
https://www.gledalisce-koper.si/repertoar/shoes-v-glavo/

Prizorišče

Dvorana sv. Frančiška Asiškega
Martinčev trg
Koper, 6000 Slovenija